3 απαραίτητα βήματα για ένα άψογο μακιγιάζ

3 απαραίτητα βήματα για ένα άψογο μακιγιάζ

Υπάρχουν μέρες που όλοι τεμπελιάζουμε με την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Παραλείπουμε βήματα εδώ κι εκεί, και στο τέλος της ημέρας αναρωτιόμαστε γιατί το μακιγιάζ μας αποτυγχάνει. Μάθετε ποια τρία βήματα απλά δεν μπορείτε να παραλείψετε.

Γύρισμα βλεφαρίδων

Ένα από τα γρηγορότερα κόλπα που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά είναι το γύρισμα των βλεφαρίδων. Οι βλεφαρίδες ανασηκώνονται και προσθέτουν μια λάμψη στο βλέμμα, έχοντας έντονα αποτελέσματα για ένα τόσο μικρό βήμα. Όταν φοράμε μάσκαρα, οι γυρισμένες βλεφαρίδες ενισχύουν την απόδοση και το αποτέλεσμα τους.

Προετοιμασία του δέρματος

Πολλοί ξεχνούν να ενυδατώσουν το δέρμα τους το πρωί επειδή δεν θέλουν ένα επιπλέον βήμα στη ρουτίνα τους. Ωστόσο, το δέρμα χρειάζεται κάποιο είδος υγρασίας το πρωί έτσι ώστε το foundation ή η πούδρα να μπορούν να απλωθούν ομοιόμορφα, διαφορετικά καταλήγετε σε ένα θαμπό και «σπασμένο» μακιγιάζ μέχρι τα μέσα της ημέρας. Για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα, χρησιμοποιήστε μια απαλή και μαλακτική ενυδατική κρέμα όπως το Embryolisse Lait-Crème Concentré. Περιμένετε να απορροφηθεί η κρέμα και στη συνέχεια εφαρμόστε το μακιγιάζ ως συνήθως. Για λιπαρά δέρματα, ψεκάζετε μια γενναιόδωρη ποσότητα toner ή ενυδατικού σπρέι προσώπου όπως το Milani Make It Last Setting Spray Prime + Correct + Set και περιμένετε πέντε λεπτά πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Contouring και Highlighting

Πολλοί εφαρμόζουν τα προϊόντα contouring και highlighting ξεχωριστά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ένα χρειάζεται το άλλο για να δουλέψει αποτελεσματικά. Χρησιμοποιούμε πιο σκούρους τόνους στα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε – περίγραμμα του προσώπου, κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών και το πλαϊνό μέρος της μύτης - και φωτίζουμε τα σημεία του προσώπου που το φως χτυπά πρώτα και που θέλουμε να αναδείξουμε – τα ζυγωματικά, τη γέφυρα της μύτης και τα κόκαλα των φρυδιών. Όταν χρησιμοποιούμε και τις δύο τεχνικές στο πρόσωπο μαζί, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο δραματικό.