Πολιτική Απορρήτου

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου (εφεξής «Πολιτική») αφορά τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και ειδικότερα τις προϋποθέσεις συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης αυτών, κατά την επίσκεψη και χρήση από μέρους σας του ιστότοπου www.glimerbeauty.gr (εφεξής «Ιστότοπος») .

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ως επισκέπτες και χρήστες των υπηρεσιών του Ιστότοπου και της Σελίδας Facebook υπόκεινται στους όρους του παρόντος κειμένου, καθώς στις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [679/2016 ΓΚΠΔ]. Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του διαδικτύου, όσο και της υπάρχουσας νομοθεσίας σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση ο υπεύθυνος επεξεργασίας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίζει την συμμόρφωσή με το δυναμικά αναπτυσσόμενο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνη για την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι η Glimmerbeauty.gr, με έδρα στην Τσαμαδού 48, 26222, Πάτρα, η οποία είναι η κύρια και δικαιούχος χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου.

Ορισμός των Προσωπικών Δεδομένων και της Επεξεργασίας τους

Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν συνδυαστικά με άλλες πληροφορίες να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός φυσικού προσώπου, επισκέπτη/ χρήστη του Ιστότοπου ή της Σελίδας FacebookΕπεξεργασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων. Η επεξεργασία περιλαμβάνει κάθε πράξη, που πραγματοποιείται από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του Ιστότοπου ή της Σελίδας.

Συλλογή των Προσωπικών σας Δεδομένων

Στον Ιστότοπό μας κατά κύριο λόγο συλλέγουμε δεδομένα σας παθητικά μέσω εργαλείων εντοπισμού, όπως cookies. Επιπλέον, συλλέγουμε δεδομένα και από τρίτα μέρη, όπως η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook. Ο τρόποι συλλογής των δεδομένων σας αποτυπώνονται στα ακόλουθα στάδια:

Α) Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον Ιστότοπο, δεδομένα σας συλλέγονται μόνο από τα cookies που έχετε επιτρέψει με την συγκατάθεση σας να χρησιμοποιηθούν.

Β) Για να προβείτε σε επικοινωνία, κριτική ή σχολιασμό στη Σελίδα μας στο Facebook, καταγράφεται το όνομα χρήστη, που διαθέτετε στο Facebook (Facebook username), καθώς και το περιεχόμενο του μηνύματός σας.

Γ) Μέσω του Ιστότοπου παρέχουμε πληροφορίες – διευθύνσεις για να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή ταχυδρομείου. Στην περίπτωση, που επιλέξετε έναν από τους παραπάνω τρόπους επικοινωνίας, μας παρέχετε το ονοματεπώνυμο και κατά περίπτωση τη διεύθυνση της κατοικίας σας, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) ή το τηλέφωνό σας, τα οποία συλλέγουμε μαζί με το σχόλιό σας για να σας απαντήσουμε.

Δ) Δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από ανήλικους δίχως τη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Αν αντιληφθούμε ότι ένας ανήλικος επιχειρεί να υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, θα αφαιρέσουμε τα δεδομένα αυτά από τα αρχεία μας. Αν είστε γονέας/κηδεμόνας ενός ανηλίκου που έχει υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα δίχως τη συγκατάθεσή σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να τα διαγράψουμε.

Ε) Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες καταγραφής επισκεψιμότητας, όπως την Google Analytics. Η Google Analyticsμας παρέχει ανωνυμοποιημένα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον Ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε  την πορεία τους  μέσα στον Ιστότοπο. Παρόλο που η Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να καταγράφει δεδομένα, όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης  στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν συνδέεται με το πρόσωπό σας και δεν σας ταυτοποιεί. Σημειώνουμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων.

ΣΤ) Χρήση plugins Κοινωνικών Δικτύων – YouTube : Στον Ιστότοπο χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές «social plugins» μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως των Facebook, Tweeter, Google+, LinkedIn και Pinterest. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα αντίστοιχα λογότυπα των παραπάνω μέσων (ένα λευκό «f» σε μπλε φόντο ή το εικονίδιο «thumbs-up» για το Facebook, το σχέδιο ενός πουλιού με τη φράση «Tweet» για το Tweeter, η ένδειξη G+ για το Google+, η εγγραφή inShare σε λευκό και μπλε φόντο για το LinkedIn και το γράμμα P εντός κύκλου μαζί με τη φράση Save για το Pinterest). Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα του Ιστότοπου, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με τον αντίστοιχο διακομιστή του μέσου προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενδεχομένως να λάβει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στον Ιστότοπο. Δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορούν να συλλεχθούν χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins. Σε κάθε περίπτωση δεδομένα που συλλέγονται μέσω των παραπάνωplugins, υπόκεινται στην πολιτική προστασίας των αντίστοιχων μέσων. Αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘Like’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Facebook λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Facebook και αποθηκεύονται εκεί.

Επιπλέον ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί αρχεία video από το YouTube. Αυτά τα αρχεία περιέχουν cookies. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εν λόγω cookies παρακαλούμε όπως διαβάσετε την πολιτική για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του YouTube. Η Ομοσπονδία δεν έχει επιρροή σε αυτό.

Επίσης, στον Ιστότοπο επεξεργαζόμαστε μέσω κοινοποίησης και ανάρτησης σχετικού υλικού, προσωπικά δεδομένα αθλητών, σχετικά με τις επιδόσεις τους σε πρωταθλήματα και τις διακρίσεις τους (Αποτελέσματα-Διακρίσεις), φωτογραφίες τους και στιγμιότυπα από πρωταθλήματα, βιογραφικά αθλητών καθώς και προσωπικά δεδομένα των μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, αναρτώντας τα στοιχεία τους, αλλά και προσωπικά δεδομένα άλλων υποκειμένων, ήτοι φωτογραφιών τρίτων, που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας και προβάλλονται δημόσια.

Σκοπός και Νόμιμη Βάση Επεξεργασίας των Δεδομένων σας

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας για τους παρακάτω σκοπούς και ιδίως για:

Α) την διαχείριση του Ιστότοπου και των συνδεδεμένων εφαρμογών,

Β) την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του Ιστότοπου,

Γ) την βελτιστοποίηση της πλοήγησης στον Ιστότοπο και της εμπειρίας του επισκέπτη και χρήστη των εμπεριεχόμενων υπηρεσιών,

Δ) την επικοινωνία και ενημέρωση των επισκεπτών και

Ε) την προβολή του έργου της Ομοσπονδίας και του αθλήματος

ΣΤ) την βελτίωση λειτουργίας της σελίδας μας στο Facebook.

Κάθε επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων απαιτεί συγκεκριμένο και νόμιμο λόγο σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε κάθε χρήση των στοιχείων σας να στηρίζεται σε μια από τις παρακάτω νομμιμοποιητικές βάσεις :

Α) στην συγκατάθεση του χρήστη στην πολιτική χρήσης cookies του Ιστότοπου.

Β) στη συγκατάθεση των υποκειμένων για την λήψη και προβολή των φωτογραφιών τους στον Ιστότοπο, όταν υποκείμενα είναι τρίτοι (πέραν των αθλητικών παραγόντων).

Γ) στην εξασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων μας, δίχως αυτά να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των χρηστών, όπως συμβαίνει κατά την διεκδίκηση αστικών αξιώσεων.

Δ) στη συμμόρφωση με διατάξεις του Νόμου 2725/1999, καθώς και άλλων Νόμων, όπως στην περίπτωση καταγγελίας παράνομης δραστηριότητας χρήστη στις αρμόδιες Αρχές.

Πρόσβαση και Διαβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Πρόσβαση στα προσωπικά σας Δεδομένα, που τυγχάνουν επεξεργασίας στον Ιστότοπο, έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας. Οι συνεργάτες μας προσφέρουν υπηρεσίες διαχείρισης του Ιστότοπου και της Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης, τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης, διαχείρισης ανάρτησης σχολίων, δημοσίευσης προκυρήξεων, βαθμολογιών, δελτίων τύπου και κειμένων επικαιρότητας. Οι Εκτελούντες υποχρεούνται συμβατικά από εμάς να τηρούν εχεμύθεια, να μη κοινοποιούν Δεδομένα σε τρίτους χωρίς την άδεια του Υπεύθυνου Επεξεργασίας, να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον ΓΚΠΔ.

Επιπλέον, ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα Δεδομένα σας, όταν το έχετε ζητήσει εσείς ρητά ή όταν απαιτείται εκ του νόμου, όπως π.χ. αν μας ζητηθούν από τις αστυνομικές αρχές προς διερεύνηση παρανόμων δραστηριοτήτων.

Τα Δεδομένα σας δεν διαβιβάζονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Σε τυχόν περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η διαβίβαση των δεδομένων σας σε χώρες εκτός ΕΟΧ, θα διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα προστατευτούν καταλλήλως και δεόντως. Στο μέτρο που αποτελεί υποχρέωση μας, θα διασφαλίσουμε ότι θα εκτελεστεί βάσει συμβατικών συμφωνιών χρησιμοποιώντας τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες, εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή άλλες ενδεδειγμένες ασφαλιστικές δικλείδες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Συνδέσεις με Ιστοσελίδες Τρίτων: Ο Ιστότοπος περιέχει συνδέσεις προς και από ιστοχώρους των συλλόγων και χορηγών της Ομοσπονδίας, καθώς και άλλων τρίτων. Εάν ακολουθήσετε μια σύνδεση προς οποιονδήποτε από τους άλλους αυτούς ιστοχώρους, παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι αυτοί έχουν τις δικές τους πολιτικές προστασίας ιδιωτικού απορρήτου και ότι δεν αποδεχόμαστε καμία ευθύνη ή υποχρέωση αποζημίωσης για τις εν λόγω πολιτικές ή για τους εν λόγω ιστοχώρους τρίτων. Παρακαλούμε να ελέγξετε τις πολιτικές αυτές προτού υποβάλετε οποιαδήποτε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε αυτούς.

Διατήρηση και Ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα προσωπικά Δεδομένα σας διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο νόμιμος σκοπός της επεξεργασίας, για την οποία είχαν συλλεγεί αρχικά.

Για την διατήρηση των δεδομένων εφαρμόζουμε το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας και έχουμε υλοποίησει εύλογες φυσικές, ηλεκτρονικές, και διοικητικές διαδικασίες για την αποφυγή τυχαίας ή παράνομης καταστροφής, απώλειας, αλλοίωσης, μη εξουσιοδοτημένης γνωστοποίησης ή πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται, αποθηκεύονται ή αποτελούν με διαφορετικό τρόπο αντικείμενο επεξεργασίας. Οι πολιτικές και διαδικασίες μας ασφάλειας πληροφοριών είναι στενά ευθυγραμμισμένες με τα διεθνή πρότυπα και αναθεωρούνται τακτικά και επικαιροποιούνται, όποτε απαιτείται προκειμένου να πληρούν τις επιχειρηματικές ανάγκες μας, αλλαγές στην τεχνολογία και τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Διαγράφουμε τα προσωπικά Δεδομένα, εάν δεν είναι πλέον αναγκαίο να επιτευχθούν οι σκοποί για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί αποκλειστικά με σκοπό την επικοινωνία του χρήστη μαζί μας, διατηρούνται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας και διαγράφονται εντός [3] τριών μηνών από την παύση της. Ωστόσο, ενδέχεται να μας ζητηθεί να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω νομοθετικών διατάξεων.Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

Τα νόμιμα Δικαιώματά σας

Ως υποκείμενο των δεδομένων έχετε συγκεκριμένα νόμιμα δικαιώματα, που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς :

Πρόσβαση:  Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε εάν και με ποιό τρόπο επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα ανά πάσα στιγμή και χωρίς κάποια χρέωση.

Επικαιροποίηση: Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση προσωπικών δεδομένων, τα οποία είναι ελλιπή ή εσφαλμένα. 

Διαγραφή : Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας, αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά ή αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση επεξεργασίας.

Εναντίωση:  Μπορείτε να προβάλετε ανά πάσα στιγμή αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, την οποία θα σεβαστούμε με την προϋπόθεση μη ύπαρξης άλλων νόμιμων λόγων.

Περιορισμοί επεξεργασίας:  Μπορείτε να μας ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, εάν αμφισβητείτε την ακρίβεια τους ή την νομιμότητα της επεξεργασίας.

Φορητότητα : Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα, που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης:   Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς να επηρεάζεται η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας εκ μέρους μας βάσει της εν λόγω συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της.

Για θέματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα κεντρικά γραφεία της Glimmerbeauty.gr στην Τσαμαδού 48, 26222, Πάτρα εγγράφως με επιστολή ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση info@glimmerbeauty.gr.

Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας εντός 30 ημερών. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για συγκεκριμένους λόγους που αφορούν το συγκεκριμένο νομικό δικαίωμα ή η πολυπλοκότητα του αιτήματός σας. Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας, για λόγους ταυτοποίησης, πριν απαντήσουμε σε αίτημά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα (π.χ., αν τα προσωπικά σας δεδομένα σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα άλλων ατόμων ή για νομικούς λόγους). 

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επικαιροποίηση της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου

Η Glimmerbeauty.gr δύναται να επικαιροποιήσει, συμπληρώσει ή/και τροποποιήσει την παρούσα Πολιτκή Απορρήτου, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, η επικαιροποιημένη Πολιτκή θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό ιστοτόπο της Glimmerbeauty.gr (https:// www.glimmerbeauty.gr).